Hur blir man solbränd av sina kläder?
Välj rätt nyans på dina kläder för mer lyster.

Januari är sannerligen inte en färgstark månad när man ser sig själv och andra i sin omgivning. Avsaknaden av ljus och sol gör sig påmind när vi ser oss i spegeln, vinterbleka.

Kanske du har dagar då du undrar om du verkligen sovit så dåligt som det ser ut under ögonen, där mörka skuggor gör dig om möjligt ännu mer glåmig? För de flesta har det sällan med sömn- eller solbrist att göra utan grundar sig i vilken nyans du har på kläderna närmast ansiktet.

Det rubriken antyder är att du genom att välja rätt nyans på dina kläder kan ge dig själv en betydligt friskare hudton än om du väljer fel nyans. Ja märk väl att jag skriver NYANS inte FÄRG. Alla kan ha alla färger (utom svart, men det är inte en färg) men färgerna finns i olika nyanser.

Vi har en personlig färgskala som ger oss en extra ”glow” och när du väljer den rätta på ett plagg närmast ansiktet ser du helt enkelt lite mer energisk och pigg ut. Din färgskala bestämmer vilken nyans av de olika färgerna som passar dig bäst.

Färgskalan baseras på din hudton som kan vara åt det varma eller kalla hållet. Du kan också vara djup eller ljus. Och sist men inte minst kan du vara klar eller dämpad. Det finns fyra huvudgrupper som tidigare kallades Sommar, Höst, Vinter och Vår. Nu har vi färganalytiker andra beteckningar men det grundar sig i samma kunskap.

När man har gjort sin analys får man en färgkarta med tyger i rätt nyanser vilket gör att man kan välja rätt i sin egen garderob men också när man köper nya plagg. Alla nyanser i färgkartan passar med varandra så om man följer den och bara köper rätt nyans på kläderna kommer garderoben så småningom att vara färgkoordinerad.

Hur vet man vad man är då? Ja för att säkert veta behöver du göra en Färganalys hos en person som utbildad i detta. Det finns säkert någon i din stad och i Malmö – där finns bland annat jag! Du hittar de flesta av mina tjänster på min hemsida.

Så istället för att gå till solariet och skaffa lite färg, gå på en färganalys så du kan använda rätt nyanser på dina kläder!

 

www.properstylebyj.se

 

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn