Kan man packa sin väska med penna och papper?
En packlista är grunden för struktur när man reser och ska planera.

Välkommen till en artikelserie om hur man planerar sin packning för affärsresan! I denna artikel delar jag med mig kring hur jag planerar min packning och hur jag säkerställer att jag fyller den med rätt saker för resan. Med närmre 200 resdagar per år har jag en del tips som jag gärna skickar vidare.

Att packa en väska är både enkelt och svårt! Att fylla den är enkelt men att får med sig det man verkligen behöver och känna att det finns en tydlig plan är svårare. Och ju mindre tid man har desto lättare är det att det man står på hotellrummet och undrar ”HUR tänkte jag när jag packade?” Om du följer detta tips så kommer du så småningom ha skapat flera olika packlistor som du kan ta fram när det är dags att packa för en liknande resa.

När jag börjar packa gör jag det gärna på pappret och ställer mig då följande frågor:

 1. Hur lång är resan
 2. Hur många nätter ska jag vara borta
 3. Vad är vädret här vs dit jag ska
 4. Vad ska jag göra mer än att jobba (träna, turista etc)
 5. Middagar – formella med kunder/företag eller informella
 6. Ska jag ha kundmöten eller är det bara internt jobb
 7. Vilken roll har jag i mina möten

Låt oss säga att jag reser ut på måndag morgon och åker direkt till ett möte. Jag reser hem på torsdag direkt efter mötets slut. Det innebär att jag behöver tre ombyten för arbete dagtid. Det är dessutom en informell ”get together middag” planerad för måndag kväll. Tisdag och onsdag kväll ska jag träffa kunder. Det innebär att jag behöver tre ombyten för dag samt tre ombyten för kväll.

Det är dax att ta fram papper och penna. Det första jag behöver bestämma är vilken färgskala jag ska ta med mig.

Färgskalan bestämmer nämligen vilka skor jag kan ta med mig. Skorna tar mest plats i packningen och det är skönt att ha med sig minst ett par extra förutom de jag reser i.

Skorna i sin tur bestämmer vilket bälte och vilka accessoarer som följer med. Färgerna på byxor/kjolar/klänningar och kavajer ska passa dessa skor och accessoarer.

När jag väl bestämt mig för detta är basen lätt. Jag väljer underkläder och strumpor för minst ett ombyte per dag. Men då underkläder tar lite plats brukar jag ta med mig mer än så – att byta det som är närmast kroppen ger en väldigt fräsch känsla. (Jag kommer att dela med mig av hur man fräschar till sig på tio minuter i en annan artikel)

Sex outfits kräver två byxor/kjolar utöver de jag reser i. Två kavajer utöver den jag reser i. Till den informella middagen väljer jag en överdel som jag kan ha på hotellrummet de andra kvällarna om det blir någon lucka (sköna hotellkläder är underskattat!). Till möten och middagar fem olika överdelar utöver mina kavajer. Jag kompletterar med smycken och någon sjal.

 

Packlistan blir då

 • 1-2 par skor/stövlar
 • 2 par byxor/kjol
 • 2 kavajer
 • 5 överdelar
 • 1 casual överdel
 • Strumpor
 • Underkläder
 • Smycken
 • Sjal/accessoarer
 • Toalettartiklar

Utmaningen blir att få plats med detta i en kabinväska – men det tar vi i nästa avsnitt då jag berättar hur man packar sin väska för att utnyttja utrymmet bäst och hur man kan slippa stryka…..

 

Välkommen att kommentera kring hur DU brukar planera din packning när du ska på tjänsteresa. Antingen direkt till mig eller som kommentar till denna artikel.

Vi hörs!

 

Jenny / ProperStyleByJ

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn