En bra frisör är guld värd

Ditt hår syns varje dag, oavsett vad du väljer för kläder!

180 minuters njutning och en stilinvestering som håller i 6-8 veckor. Förra veckan var det dags för en av mina favoritstunder hos FRISÖREN 

Finns det något som alltid ”sitter på” oavsett det är ett jobbmöte, kundbesök, after work eller släktmiddag så är det just HÅRET.

Jag brukar därför nämna en ”bra frisör och regelbundna besök hos denna” som en av de viktigaste prioriteringar vad gäller den personliga stilen, när jag föreläser.

Jobba med dina förutsättningar – ärligt!

Och som alltid gäller det att jobba MED det du har oavsett vi pratar kläder, makeup eller hår. Det är alltför många kvinnor och män som kämpar med långt hår trots att kvaliten på håret inte gör att det är bästa ellre snyggaste valet. En kortare frisyr, skapad av en duktig frisör, kan vara otroligt snyggt! Och om man inte vill prioritera regelbundna besök bör man varken göra stora färgförändringar eller klippa korta frisyrer som kräver täta behandlingar för att se optimala ut.

Din frisör är expert på vilken frisyr som klär dig och fungerar med din hårkvalite. Men det du behöver förmedla (ärligt) till hen är hur mycket tid och energi du vill och kan lägga på att sköta det.

Hur ser ditt liv ut och hur mycket vill du hålla på med håret?

En svårstylad frisyr i ett livspussel med som knappt ger dig möjlighet att hinna duscha på morgonen kommer att innebära många dåliga hårdagar. Och om du vill träna ofta behöver frisyren vara anpassad till det valet.

En färg alltför långt ifrån din naturliga kommer att ge en tydlig utväxt och jobbig stress om frisörbesöket dröjer. Jag fick själv anpassa mina färger när de grå stråna blev alltfler.

INGEN vaknar med perfekt ”Hollywoodsvall”!

Det är lätt att tro att vissa personer alltid är snygga i håret men så är det verkligen inte! Oavsett om frisyren är kort eller lång gör lite hårprodukter eller styling stor skillnad på resultatet.

jenny styling
Mohikan eller en snällare page? Med en bra klippning kan du variera din frisyr så den passar dina kläder och ditt humör.

Jobba med en grundfrisyr men flera olika stylingmöjligheter för att ha möjlighet att variera stilen.

Denna gången fick min frisör, Marie på Headon Slottstaden, styla den färdiga klippningen i en variant på mohikan då jag känner att den stilen kan fungera för mig i många olika sammanhang. Med tupering, spray av olika slag och såklart en skicklig hand tyckte jag resultatet blev bra! Grunden är en page med kortare nacke men med fyllig och skarp kant. Luggen har (äntligen) vuxit ut och jag kan ha diadem eller en klämma för att få undan den om jag tränar eller bara känner för omväxling.

Slingor i olika toner ger struktur, djup och attityd.

Mina slingor går i mixade kalla och varma nyanser. De kalla för att skapa lite ”tryck” och attityd. De varma slingorna behövs för att jag har en varm underton på huden som behöver få komma fram även i håret. Undertonen får man fram genom att göra en färganalys hos mig tex

Prioritera dina besök hos frisören!

Oavsett vilka ekonomiska eller tidsmässiga begränsningar jag haft i min karriär har jag alltid sett till att prioritera min tid hos frisören. Och få saker kan göra en sådan förändring som en ny frisyr eller en ny styling. Och dessutom älskar jag stunden i schamponeringen!!!!

Hur ofta klipper du dig och hur har din stil förändrats genom åren?

Dela gärna med vänner!

Starta din bokning här