Färg- och kroppslinjeanalys i grupp

Färg- och kroppslinjeanalys

Som ni kanske redan vet håller jag ibland event i min studio och det är helt ärligt något av det absolut roligaste i mitt arbete! Beroende på vad du och ditt sällskap vill veta mer om så finns det ett par olika event att välja mellan, bland annat makeup eller färg- och kroppslinjeevent. Under ett färg- och kroppslinjeevent tar jag fram en personlig färganalys för var och en av er. Det innebär att jag tar fram vilka färgnyanser som passar just dig utifrån en kombination av din hud-, hår- och ögonfärg. Utifrån din personliga och unika kroppstyp gör jag sedan en kroppslinjeanalys för att få fram vilket snitt som är mest klädsamt för dig.

Tanken med mina event är att du ska ha möjlighet att samla ihop kompisgänget, familjen, kollegorna eller andra personer du gillar att umgås med för att få en härlig och mysig dag tillsammans. Under eventet har jag som standard att servera någonting gott, oftast en chark- och ostbricka. När ni sedan går hem efter ett färg- och kroppslinjeevent får ni alla med er en personlig färgkarta i tyg med de färger och nyanser som passar var och en av er bäst tillsammans med en digital sammanställning av de bästa snitten för era kläder och kroppsformer.

Vad är en färganalys?

En färganalys svarar på frågan ”vilken färgnyans passar jag bäst i?”. Syftet med analysen är att du på ett enklare sätt ska kunna tillsätta mer färg i din garderob och bygga upp den utifrån din personliga färgskala.

Lite historiska fakta om färganalys är att det påbörjades redan på 1930-talet. Det var Johannes Itten som var både konstnär och konstlärare som märkte hur hans studenter arbetade med färger som kompletterade deras fysiska yttre. Utifrån det började han skriva en bok som år 1961 släpptes som The Art of Color. Det var här konceptet med att dela in färg och nyans i årstider grundades. Färganalys användes sedan flitigt inom inom film och teater. Dels för att man ville få skådespelarna att se så bra ut som möjligt men också för att ta fram rollens speciella karaktär. 1984 kom boken Colour me Beautiful av Carole Jackson och 1991 kom översättningen Vacker med färg till Sverige. I samband med detta fick färganalys som tjänst för allmänheten sitt genomslag och idag är det något som många väljer att investera i för att på så sätt lära sig så mycket som möjligt om sina bästa nyanser för kläder, hår och makeup.

Hur gör man en färganalys?

Då färgvalet på dina kläder påverkar hur dina naturliga färger framstår utgår jag från din hudfärg, originalhårfärg och ögonfärg. Utifrån detta får jag en bild av ifall du har en varm eller kall underton. Utifrån analysen tar jag sedan fram en personlig färgkarta med färger och nyanser som passar just dig och berättar hur du bygger din garderob färgmässigt.

När man gör en färganalys får du veta om du har en Varm eller Kall underton, Djup eller Ljus kontrast samt om dina färgnyanser ska vara Klara eller Dämpade. Tidigare kallade man detta Vinter, Vår, Sommar eller Höst och till viss del är det fortfarande de begrepp som jag använder.

Varför en Kroppslinjeanalys?

Att förstå sina egna Kroppslinjer är nyckeln till att hitta kläder som sitter optimalt för just din kropp. Många gånger tror man att det ”är något fel på min kropp” när det egentligen handlar om att kläderna är sydda för en person med andra kroppslinjer än dina

När jag gör en Kroppslinjeanalys tittar jag på dina proportioner och dina linjer. Bland annat om du har hög eller låg midja, rund eller rak axel och höft. Detta resulterar sedan i en rekommendation kring dina bästa snitt och vilka mönster och storlek på accessoarer som passar dig bäst. Vid ett event får du en digital sammanställning av dina bästa snitt med rekommendationer som du kan följa livet ut.

När du och dina vänner bokar Färg och Kroppslinjeevent får ni alla en personlig färgkarta i tyg samt en digital sammanställning per mail. Timmarna hos mig spenderar ni i en trevlig miljö, med goda tilltugg och dryck som anpassas efter önskemål. Samtidigt får ni med er kunskap som ni har nytta av varje dag när ni väljer vad ni ska ta på er.

Läs mer om färg och kroppslinjevent här!

Dela gärna med vänner!

Starta din bokning här