Färg- och Stilanalys: Hitta din personliga stil!

Vad innebär färg- och stilanalys?

Kanske är du redan bekant med konceptet, eller så låter det helt nytt för dig. Oavsett vilket så kommer jag i detta inlägg att berätta om vad färg- och stilanalys är och kanske finner du att det är just detta verktyg du behöver för att ta din personliga stil till nästa nivå! Vill du boka en färg- och stilanalys till dig själv eller någon annan? Klicka här för att läsa mer om hur du gör!

Färg- och stilanalys, hur går det till?

Färg- och stilanalys börjar med färg. Färg är en kraftfull kommunikatör som kan sända meddelanden, väcka känslor och göra starka visuella intryck. I en färganalys ser jag till dina naturliga färgdrag – din hudton, hårfärg och ögonfärg – för att identifiera vilka färgpaletter som bäst kompletterar dig. Är du en ’vår’, ’sommar’, ’höst’ eller ’vinter’? Dessa säsongsbeteckningar hjälper till att kategorisera vilka färger som bäst framhäver din naturliga skönhet.

Efter att ha bestämt din färgtyp, tar vi steget in i stilanalys. Stilanalysen består av en intervjudel där jag ställer frågor och du får berätta om hur du tänker och vad du tycker om. Efter det tittar vi tillsammans på bilder på olika stilar och tar reda på vilka dina stilpreferenser är. I en stilanalys brukar vi säga att det finns ’Praktisk’, ’Klassisk’, ’Kvinnlig’, ’Dramatisk’ och ’Tuff’. I stort sett alla har mer än en stil och det är hur du kombinerar kläder och skor för att utrycka dessa stilar tillsammans som är nyckeln till att maximera din potential. Genom att förstå dina kroppsliga proportioner och hur du vill uttrycka dig så kan du enklare plocka ihop klädkombinationer i vardagen som alltid får dig att känna dig ”som dig själv”.

Hur gör man en stilanalys?

Att förstå sin stil är nyckeln till att minska antalet felköp och att både lättare och snabbare kunna sätta samman olika klädkombinationer och stilar utifrån ett mindre antal, väl valda, klädesplagg och accessoarer. När jag gör en stilanalys utgår jag från vad som passar dina behov, din kropp, din ålder och din smak. Vi börjar med en intervju och pratar om ditt nuläge, vad du tycker fungerar bra och mindre bra. Man kan säga att stilanalysen kompletterar färganalysen och vi går lite djupare in på vilka färger, mönster, former och strukturer du gillar. Detta hjälper dig sedan att välja kläder, snitt och stilar som framhäver dig och din personlighet.

Få bättre självförtroende med hjälp av en färg- och stilanalys

Att känna sig självsäker i sin klädstil kan vara precis det du behöver för att blomma ut och våga vara den du är fullt ut. Rätt kläder kan ge dig självförtroende att kliva upp, tala ut och ta plats. Oavsett om du förbereder dig för en jobbintervju, en första dejt, eller bara behöver en extra boost så kommer färg- och stilanalys att hjälpa dig att känna dig som ditt bästa jag. En färg- och stilanalys är en resa in i ditt personliga varumärke. Det är en metod som hjälper till att hitta din egen unika stil, uttrycka din personlighet och känna dig självsäker varje gång du lämnar hemmet.

Men varför är färg- och stilanalys så viktigt?

 Jo, för att det handlar om mycket mer än bara att se bra ut. Det handlar om att känna sig självsäker och som sig själv. Att veta vilka färger och stilar som bäst framhäver ditt naturliga utseende och uttrycker din personliga stil ger dig självsäkerhet att gå ut i världen och uttrycka dig själv fullt ut.

Hållbar garderob med hjälp av färg- och stilanalys

Färg- och stilanalys kan även hjälpa till att skapa en mer hållbar garderob. Genom att välja kläder som passar din färg- och stilprofil kommer du att investera i kläder som du verkligen älskar och känner dig fin och bekväm i. Detta innebär att du kommer att göra mindre impulsköp och istället investera kläder som kommer att hålla över tid. Så, i längden är det inte bara bra för dig utan också för miljön!

Att hitta sin färg och stil är en resa och det måste få ta tid att både experimentera och misslyckas för att hitta rätt. Med min hjälp kan du nå målet lite snabbare, billigare och med färre misstag. Så, låt oss börja denna resa tillsammans och upptäcka den strålande palett som är du!

Boka din egen färg- och stilanalys eller ge bort paketet till någon annan genom att klicka här!

Dela gärna med vänner!

Starta din bokning här