”Gör-om-mig” eller ”Ta-fram-mig”?

Ett av de mest populära inslagen i TV och tidningar är ”gör-om-mig” reportage!

Många fascineras av den ”nya personen” som kommer fram genom en ny frisyr, en vällagd makeup och nya kläder. Ibland kan man knappt tro att det är samma person!

I helgen kommer det att presenteras två kvinnor som har vunnit en ”gör-om-mig” i samband med Tjejhelgen på Jägersro center och det är jag som är ansvarig för deras nya stil.
Men hur går det egentligen till när man som stylist hjälper en kvinna med en ny stil?

Det första steget är en stilanalys  – en längre intervju där personen får berätta om sin stil och hur den förändrats genom åren. Vad man brukar välja på morgonen; vad som finns i garderoben; hur man känner inför den stil man har idag. De flesta av mina kunder upplever att det spretar – de hittar ingen röd tråd i sina val och känner sig vilse. Men genom intervjun och de frågor jag ställer, så kommer det fram olika plagg och snitt som man genom åren tyckt om och annat som man aldrig gillat. Jag visar också bilder på olika personer med varierande stilar, som kunden får titta på och berätta vad de tycker om. Efter intervjun har jag kommit fram till en stilprofil och det är ofta en kombination av några stilar.

De olka stiltyperna för en kvinna är

  • Klassisk
  • Praktisk
  • Dramatisk
  • Romantisk
  • Tuff

Min egen stilprofil är Dramatisk och Tuff med Klassiska linjer.

Att hitta sitt stilprofil och förstå vad som behöver finnas med i de klädkombinationer man sätter ihop är grunden till att kunna välja rätt i sin egen garderob. För min del innebär det att varje kombination behöver innehålla alla tre delarna för att jag ska känna mig helt rätt. Det kan vara en klassisk kavaj och blus med ett par tuffa byxor och stövlar samt dramatiskt stora örhängen och knallröda naglar.

Imorgon börjar jag jobbet med att analysera vinnarna, häng med så ska jag berätta mer om hur det går under veckan!

Dela gärna med vänner!

Starta din bokning här