Glasögon – din viktigaste stilaccessoar
Businessman i glasögon

Glasögon är en nödvändighet för vissa och en möjlighet för andra. En viktig stilaccessoar som du bör ha kontroll på för bästa intryck!

Jag har alltid velat ha glasögon men haft en knivskarp syn. Fåfäng som jag är har jag ändå ägt glasögon med fönsterglas som jag haft för skoj skull. Sen blev jag äldre och plötsligt kan jag inte läsa utan hjälp av ett par läsglasögon.

Redan tidigare hade jag lovat mig själv att jag inte skulle gå runt med ett par läsglasögon på huvudet eller i väskan. Jag har haft några personer runt omkring mig som gett mig en dålig bild av läsglasögon.

Den första anledningen är att de sällan är putsade, eftersom de sitter på huvudet eller plockas av och läggs på bordet alternativt hålls i handen. Allt med omild behandling av glas och skalmar. Och ett par kladdiga och repiga glasögon tar ner intrycket för vem som helst (och dessutom ser man inte bra genom dem).

Det andra är att personer med läsglasögon antingen behöver titta över kanten på glasögonen när de talar med andra alternativt ta av dem varje gång hen går från läsläge till att se på de andra i mötet. Oavsett så finns det få saker som lägger på så många år på ett intryck som just detta beteende. Om du vill se yngre ut bör du ha ett par progressiva glasögon när du sitter i möte med andra.

Det tredje är att läsglasögonen ofta glöms bort och personen som behöver dem i bästa fall får låna någon annans eller försöka läsa med en märklig armsträckning. Inte särskilt stiligt när man är i affärssammanhang eller på en fin middag.

Så för min del blev det två par progressiva glasögon när åldersseendet hade slagit till.

Olika stilar, passform och färger – vilket gör att jag har möjlighet att skapa olika intryck beroende på vilka jag väljer till mina kläder och övriga accessoarer. Nu funderar jag också på att skaffa läslinser, vilket skulle göra det möjligt för mig att läsa bra men utan att ha glasögon på mig. Det passar mig bra eftersom jag ofta cyklar till mina möten och tycker det är trist när glasögonen immar igen av värmeskillnaderna mellan inne och ute samt min egen höga kroppstemperatur.

Nog om läsglasögon – här kommer två tips som alla glasögonbärare kan ta till sig:

Det första är vikten av att de är välputsade. Ett par oputsade glasögon tar ner hela ditt intryck! Så se till att alltid ha en putsduk av hög kvalite med dig och putsa glasögonen inför varje möte.

Det andra är att se till så att de sitter bra. Glasögon som åker ner på näsryggen skär din blick och behöver tryckas tillbaka upprepade gånger under ett möte, vilket tar bort fokus från ditt budskap.

Om du funderar på att skaffa nya glasögon tänk på vilket intryck du vill skapa. Ska glasögonen ta fokus eller ska det gå i harmoni med hela dig? Jag hjälper dig gärna och till just detta kan man enkelt köra FaceTime eller Skype där du provar modeller och jag ger råd och synpunkter. Hör av dig så kan vi prata!

 

Önskar dig en fin och klarsynt dag!

 

Jenny

Lämna ett svar

×
×

Kundvagn