Gör om mig…

… eller ska vi kanske kalla det Ta fram mig?

Säger jag Gör om mig tänker de flesta på SVT Gokväll´s superpopulära programinslag som sänds varje torsdagkväll. Men att få en ny stil behöver inte alltid vara ett gigantiskt stort steg med ”Dra-mig-baklänges” förvandlingar. I denna Stiltanke ska jag dela med mig av härliga Ninas förvandling från praktisk ”jeans och tröja tjej” till någon lite mer Stilsäker.

Gör om mig! Härlig ny stil på Nina som stämmer fint överens med hennes önskemål: att alltid kunna vara välklädd men inte behöva lägga så mycket tid på det

 

Före och Efter – Nina i en 2.0 version med kläder, smycken, hår och makeup i rätt färgton och stil. Jeansjackan ovanpå den mönstrade blusen är ett sätt att dämpa mönstret om det känns ovant. Lager på lager skapar också en mer intressant och dynamisk klädkombination.

Färg, stil och kroppsanalys

När jag träffar mina kunder för en ”Gör om mig” så börjar jag alltid med en grundlig analys av färg, stil och kroppsform. Det är viktigt för att man inte ska känna sig utklädd utan istället uppklädd. Det vill säga att man fortfarande är sig själv men en 2.0 version av den man var innan vi startade.

När vi gjorde Stilanalys så framkom det att Nina är ganska ointresserad av kläder men gillar att känna sig fin. Hon hade svårt för att säga vad hon gillade men var ganska säker på vad hon INTE gillade. Men det var allt annat än kul att gå i butiker och hon ville helst slippa det helt! Till vardags blev det mest praktiska lösningar i form av jeans och en tröja samt de skor som stod närmast i hallen. Håret hade en tacksam lockighet som fick minimalt med ”fix” och makeup var inget som lades på till vardags. Hennes Stilprofil blev

  • Klassiska snitt
  • Praktiskt bekvämt
  • Kvinnlig passform.

Under Färganalysen hittade vi att Nina har en varm underton på sin hy som går mot gult och hon tillhör färgskalan Ljus, varm, klar (det vi tidigare kallade Vår). Tuttifrutti färger och varma beige/bruna nyanser är de bästa för henne tillsammans med smycken i guldtoner. Kroppsanalysen visade en atletisk kroppsform med rundade höfter och något rundade axlar.

En färgkoordinerad garderob där till exempel alla överdelar kan kombineras med flera olika nederdelar gör att man inte behöver så många plagg.

 

En färgkoordinerad garderob där till exempel alla överdelar kan kombineras med flera olika nederdelar gör att man inte behöver så många plagg.

Vi skapar en enkel och stilsäker garderob

Jag föredrar att börja i min kunds befintliga garderob för att komplettera istället för att endast köpa nytt. Genomgången kan göras på plats eller genom att man tar ett videosamtal alternativt en väska med kläder med sig till min studio. Efter genomgången skapar jag en lista på kläder som kan komplettera den befintliga garderoben. Med grunden i färgskalan och kroppsformen kan vi sedan börja skapa klädkombinationer som stämmer överens med stilen. I Ninas fall blev det lite fler basplagg i rätt färgskala samt några olika jackor och tröjor för att skapa fler lager. Smycken och skor hade vi tur att hitta på Rea, så där passade vi på att lägga en bra grund!

Makeup på ett enkelt sätt i vardagen

Makeup är kul och ska vara enkelt! En bas som tillför mycket fukt och subtilt täcker över evemtuella röda färgpartier. Färg på ögon, bryn och fransar, samt rouge och någon färg/gloss på läpparna. Svårare än så behöver det inte vara. Ju äldre vi blir desto mjukare färger behöver vi använda. Att till exempel byta ut en eyliner i svart mot en suddad linje som skapas med en pensel och mörkare brun ögonskugga – det gör stor skillnad. Men glöm inte ögonbryn, fransar och läppar, då man tappar konturer och färger med åldern. Nina har en fin hy och jag fokuserade på att lägga lite olika bruna toner på ögonen, samt att ta fram mun och ögonbryn med lite mer definition.

Jobba MED ditt hår istället för emot

Nina har ett fantastiskt självlockigt hår – men som för de flesta med lockigt hår så blir det lätt frissigt. Då hon nyligen varit hos frisören och lagt i ljusa slingor så fanns det ingen anledning att göra något radikalt. Jag fokuserade på stylingen istället och jobbade in rejält med hårolja i längderna för att ge glans och fukt. Sedan stylades det med en mjuk sprayvax för volym, stadga och glans. 

Ett självlockigt hår behöver massor med fukt!

 

Ett självlockigt hår behöver MASSOR med fukt. Hårolja samt Sprayvax är mina favoriter för naturliga lockar.

Klädkombinationer som stämmer med stilprofilen

Om man har en tendens till att vara ”praktisk” som Nina och drar sig till baskläder, så är det viktigt att försöka tänka på att lägga till något. Detta kan bestå av ett mönstrat plagg, fler lager med kläder och/eller att sätta till accessoarer. Allt för att skapa en lite mer omväxlande stil. Här har vi valt en blus i mjuka mönster som går i rätt färgskala samt en kjol i mockaimitation som kan användas året runt. Smycken i guldtoner sätter sista touchen.

Untitled 12 × 9 cm 4

 

Mjukt mönstrad blus i rätt färgnyanser tillsammans med en läcker men bekväm kjol. Detta kan användas med stövlar när det är kallt och sandaler när det är varmt. En uppdaterad Nina som fortfarande känner sig bekväm.

Resultatet av våra timmar tillsammans är en stilsäker garderob med en härlig blandning av Ninas gamla favortitplagg, samt nya tillägg, där allt går att kombinera med varandra. Nina har dessutom fått  användbara tips kring hår och makeup som passar hennes livsstil. Hon berättar för mig att detta har resulterat i mer energi och självförtroende kring hennes personliga stil.

Det är alltid lika roligt att få vara med på mina kunders personliga stilresor och att kunna ge mer självförtroende till såväl kvinnor som män i alla åldrar och stilar. 

Stort varmt tack till Nina som har låtit mig få dela hennes upplevelse med dig, som läser detta. 

 

Dela gärna med vänner!

Starta din bokning här