Håll dig varm på jobbet i vinter

Håll dig varm på jobbet i vinter

Höga elpriser har gjort, och gör, att fler och fler fastighetsägare väljer att skruva ner temperaturen inomhus. Det är helt klart förståeligt och kanske, om man tänker på det, egentligen inte helt dumt eftersom vi i stället behöver lära oss mer om hur vi klär oss varmt och anpassar oss efter väder och vind. Det blir lite som att gå tillbaka i tiden när det enda alternativet man hade var att pälsa på sig rejält.

Hur håller man sig varm på vintern då?

Att klä sig varmt på arbetsplatsen känns ofta som en större utmaning än att klä sig varmt hemma. Hemma är det relativt enkelt att ta på ett par varma strumpor eller en extra tjock tröja. När du sitter i soffan eller fåtöljen kan du lägga en varm och skön filt över dig. Men hur gör man på arbetsplatsen? Kan man sitta med en filt om axlarna inne på kontoret? Mitt svar är njae… är det så kallt på din arbetsplats att du behöver en filt om dig så har det för det första gått lite för långt och för det andra så finns det andra bra knep att ta till!

Håll dig varm med stil

  • Välj rätt material

Nyckeln till att hålla sig varm är att hålla kläderna som är närmst kroppen torra. Det är därför viktigt att välja rätt material på dina kläder och välja material som andas och torkar snabbt. En del kläder blir fuktiga av bara din kroppsvärme och så fort plagget blir fuktigt riskerar det att kyla ner dig.

  • Håll värmen på rätt ställen

För att behålla värmen i kroppen är det ett bra knep att hålla de ytliga blodkärlen varma. Exempelvis så hjälper det att hålla handleder, hals och nacke varmt eftersom detta är platser som värmen ofta försvinner ifrån. Håll handlederna varma med handledsvärmar och välj en snygg polotröja med hög krage eller en sjal för att hålla hals och nacke varmt.

  • Alla dina viktiga organ ligger i mitten av kroppen

De viktiga organen ligger i mitten av kroppen, det vi kallar torso. Genom att hålla denna del av kroppen varm ser du till så kroppen fungerar optimalt. Välj en tunn undertröja i silke, bambu eller ull för att hålla värmen och ha sedan en vanlig skjorta eller blus över. Du kan också välja en stickad väst/pullover ovanpå skjorta/blus i stället för att få värmen att stanna kvar. Ett tredje alternativ är att ha en kavaj eller kofta utanpå som du kan knäppa.

  • Håll fötterna varma och torra

Alla vet ju att bland det värsta som finns är att bli blöt om fötterna. Så fort skor och strumpor blötts ner så går temperaturen i övriga delen av kroppen ner snabbt. Satsa på ett par inneskor som du byter till så fort du kommer till arbetsplatsen så du slipper gå runt med blöta skor. Ha även med ett ombyte av strumpor om det skulle behövas. Har du rymliga skor kan du till och med ha två par tunna strumpor som skapar ett värmande luftlager emellan. Välj skor i skinn, läder eller mocka som andas och strumpor naturmaterial som ull eller bambu så håller du enklare dina fötter torra.

  • Värm upp din stol

Att komma till jobbet och sätta sig på en kall kontorsstol är ingen hit för någon. Om du är riktigt frusen så kan det vara skönt att lägga en värmande stolsdyna på stolen. Du kan också ha på dig ett par långkalsonger eller den kortare varianten som kallas mamelucker. Om du arbetar mycket framför datorn vet du att fingrarna lät blir kalla under arbetsdagen. Mitt bästa tips är då att satsa på att använda torgvantar, alltså avklippta fingervantar med halva fingrar.

Detta var mina bästa tips på hur du ser till att hålla dig varm på jobbet i vinter. Underskatta heller inte vinsten i att hålla värmen inifrån genom att dricka något varmt. Det gör dig varm på insidan samtidigt som du kan värma händerna på utsidan av muggen. Låt oss fika extra mycket i vinter!

Dela gärna med vänner!

Starta din bokning här