Hur hittar man sin stil och klär sig rätt för sin ålder?

Under tjejhelgen på Jägersro (jagersrocenter.se) hade jag förmånen att få hjälpa två kvinnor hitta sin stil i samarbete med Jägersro center och frisörsalongen Nikita. Idag  tänkte jag presentera Lena som verkligen blommade upp och hittade sin stil på ett härligt sätt!

När Lena sökte till Gör-om-mig beskrev hon sig själv som en +50 kvinna med stora barn.

Hon visste inte hur hon skulle klä sig och den hårdaste kritikern, förutom hennes 15 åriga dotter, var hon själv. Det var svårt att hitta sin egen stil utan att vara för ungdomlig eller bli damig.

Och när inget riktigt fungerade blev stilen lite uppgivet ”praktisk” i form av jeans och en stor skjorta. Den stora skjortan blev en del av garderoben när det kom lite hull på den tidigare supersmala midjan. Hon upplevde att hon hade tappat stilen och kände inte att hon hade ett Klädförtroende.

När vi gjorde stilanalysen kom det fram att Lena var Klassisk med lika delar Romantisk och Tuff. Och att Lenas kropp hade en fantastiskt fin form som bara behövde lite uppdaterade snitt för att komma till sin rätt. Färgerna var Ljus, Varm och Klar och smycken samt hår borde gå åt de guldiga tonerna. Jag satte därför ihop plagg som gick i linje med det klassiska men som hade tuffa detaljer och ett kvinnligt uttryck.  Alla tre överdelarna visar hennes vackra byst och får fram hennes fina midja.

Materialen tillsammans med färgerna passar den mogna kroppen och sitter åt på ett smickrande sätt kring överkroppen samt släpper vackert från stussen.

ProperStylebyJ Jenny Aberg Nikita Jagersro
På väg in till frisörerna på salong Nikita, Jägersro Center

Hos frisören var Lena tveksam över att klippa längderna som i stort sett alltid var uppsatta till vardags. Hennes man ville ha det långa håret kvar och Lena tyckte att de långa längderna alltid hade varit där som en trygghet. Men både jag och frisören ville ge henne ett tydligare lyft och en frisyr som hon kunde variera mellan nedsläppt och uppsatt.

Nackdelen med ett långt hår som alltid sätts upp är bristen på en frisyr – det blir bara långt. Och ångrar man sig växer håret ut igen!

Det krävdes inte SÅ mycket övertalning och jag tröstade henne med att håret skulle få behålla sina längder och därför relativt snabbt kunde sparas ut igen. Efter en klippning av längderna lades det en varmare bottenfärg som matchade henns egen och man sparade de ljusa slingorna i längderna så det blev en vacker Balayage med mjuka övergångar med minimalt slitage på håret. Luggen fick en tydligare linje och frisyren stylades med volym och mjuka lockar som trollades fram med plattång. Det hela avslutades med glans och lite hårspray för stadga.

Makeupen lades med fokus på fukt och mjuka nyanser. Med åldern behöver man tänka mer på fukt och minska mängden puder i foundations och övriga produkter.

Byta ut de svarta pennorna mot softare bruna eller grå samt jobba med ögonskuggor i olika nyanser. Undvika glitter i alla former! Läpparna fick en vacker kontur med läppenna i brun-persika och sedan fyllde vi på med ett lätt läppstift med mycket glans. Svart mascara på fransarna och ett vackert  rouge i persika på högsta punkten på kindbenet satte stilen perfekt!

Vid vår intervju på scenen strålade Lena av självförtroende och hon berättade att att hon var väldigt nöjd med sin nya klädstil och frisyr.

Hon hade fått många tips på hur hon skulle klä sin figur för att lyfta fram sina fördelar samt trolla bort det hon var mindre nöjd med.

Jag kommer också att sammanställa alla tips, råd och färger i en Stilanalys som hon har med sig resten av livet.

Lena fick också ett par glasögon från Specsavers, presentkort från Jägersro center samt tre timmars garderobsgenomgång med mig.

Det var otroligt kul att få göra detta tillsammans med Jägersro center och Nikita! Om någon dag så kommer vinnare nummer två – Rebecka – att presenteras med bild och text.

Dela gärna med vänner!

Starta din bokning här