Kundberättelse om paket: För dig som vill ha mer

Kundberättelse direkt från en klient

I det här inlägget får ni läsa om när jag hade Therése, 42 år, på besök i min studio. Therése hade fått paketet ”För dig som vill ha mer” i julklapp och den här texten har jag fått skickad till mig efter hennes besök. Den är alltså skriven helt ur Theréses perspektiv, vilket är jättekul då det kan ge dig som är nyfiken på hur en dag med mig kan se ut en djupare förståelse för vad det är vi egentligen gör i studion!

Planen för dagen var:

  1. Stilanalys
  2. Kroppslinjeanalys
  3. Färganalys
  4. Makeup-rådgivning + lite snack om hår
  5. Garderobsgenomgång


Första intrycket som ny klient hos ProperstylebyJ

Jag hade fått det här spännande paketet i julklapp av min lillasyster och såg verkligen fram emot vad dagen skulle ge. Genom livet har jag hela tiden haft ett ganska stort intresse för kläder, smink, hår och stil så jag tyckte att jag hade rätt så bra koll på vad som passade mig. Med det här paketet såg jag därför möjligheten att få fördjupa mig ytterligare i mina färger, former och min stil och att med hjälp av ett proffs faktiskt få reda på om mina egna, högst icke-vetenskapliga teorier verkligen stämde!

Innan det var dags för mitt besök hade jag fått mail från Jenny med information om dagen och vad jag skulle ta med mig. Eftersom vi också skulle göra en garderobsgenomgång så fick jag packa ner mina mest använda plagg (vilket slutade med att det blev ungefär en tredjedel av min garderob) i resväskor och kassar. Jag hade också med mig mitt vardagssmink då vi även skulle gå igenom lite makeup.

Väl på plats i Malmö så klev jag in i Jennys studio. Första rummet var hennes showroom där hon också håller föreläsningar och workshops. Det var ombonat och personligt och direkt kände jag mig varmt välkommen. En halv trappa upp var rummet där vi skulle spendera dagens många timmar tillsammans. Mysigt, stilrent och som att kliva in i ett härligt vardagsrum. På golvet låg en stor matta och vid sidan av de två mjuka sofforna fanns sminkbord och produkter som jag skulle vilja äga minst en av varje av… Vi slog oss ned i sofforna och nu var det äntligen dags att sätta igång!

Del 1: Walk down memory lane

Vår dag började med en walk down memory lane. Vi pratade om hur min stil sett ut genom åren, hur jag klädde mig som liten vs när jag var tonåring vs när jag var 25. Hur jag har klätt mig i arbetslivet, privat, på fest. Jenny ställde frågor och vi diskuterade om ifall vissa saker i min stil har stuckit ut vid olika tidsperioder eller om något varit återkommande. Jag fick berätta hur jag klär mig idag och analysera om något av det ”gamla” har kommit tillbaka igen. Vi landade i att jag alltid haft en stil med skräddade axlar, vida byxor och stora smycken.

Samtalet

Vårt samtal blev nästan mer som en terapisession där vi pratade om hur livet förändrats i takt med åldern, innan och efter barn, genom relationer och yrkesroller. Att man kan komma till insikter om sig själv och sin person bara genom att prata om hur man klätt sig genom livet… så häftigt!

Del 2: Stilanalys

Efter vår första ”lära-känna-session” var det dags för en stilanalys. Det gick till så att Jenny plockade fram ett antal bilder på olika stilar och jag fick sedan gå igenom en bild åt gången och ge mina spontana reaktioner. Det var mycket viktigt att jag inte la några värderingar i huruvida jag skulle vilja bära stilen eller inte utan mer om jag tyckte det var objektivt snyggt, vad jag tyckte om/inte tyckte om och vad jag hade förändrat.

Jenny antecknade genom hela analysen och när vi till sist diskuterat alla bilder och stilar så hade hon skapat sig en klar bild av vilken stil jag egentligen tillhör. Det blev klassisk, kvinnlig och mönstrad. Om det var vad jag själv hade trott? Ja, väldigt nära i alla fall!

Del 3: Kroppslinjeanalys

Nästa steg var en kroppslinjeanalys. En kropplinjesanalys gör man för att se vilken linjer man har och vilket som är ens mest klädsamma snitt. Kort förklarat så tar man reda på hur kläderna ska vara sydda för att passa ens kroppslinjer på bästa sätt.

Detta moment var väldigt kul då jag fick reda på helt nya saker och framförallt hur man tar reda på kroppens snitt! Med hjälp av en pinne (heter säkert något annat?) och två band så fick Jenny fram mina proportioner jag har och vilka snitt som är mest klädsamma för mig.

Del 4: Färganalys

Okej, jag erkänner att det här var det moment jag sett fram emot absolut mest. Färger och nyanser är ju så svårt men det gör en otrolig skillnad för hur man uppfattas. Jag har aktivt arbetat under ett par år på att försöka få in mer färg i min garderob så att få reda på min färgkarta är ju definitivt något som kommer underlätta vid framtida inköp.

Mina 3 största lärdomar från färganalysen

  1. Prioritera att alltid välja rätt färg/nyans närmst ansiktet.
  2. Om man bär ”fel nyans” bör man addera sin rätta färg/nyans runt ansiktet i form av smycken, hårband, en scarf eller liknande.
  3. Det ÄR svårt att se skillnad på nyanserna själv men det är också SÅ viktigt att inte bära fel nyans. Det drar verkligen ner hela ens intryck och det blir så tydligt när man ser sig själv i rätt nyans först.

Som ni ser på bilderna så går färganalysen till så att Jenny placerar tyger med olika färger runt ansiktet. Färgerna finns sedan även i olika nyanser och genom att placera dem nära ansiktet ser man vilken färg och vilken nyans som passar bäst till ens hudton. Jenny kan också på så sätt ta fram vilken skala man tillhör: Varm eller kall underton, djup eller ljus kontrast, rena färger eller färger med grått i (dämpade). Det blir vår/sommar/höst/vinter. Väldigt intressant! Mina färger blev varm vår så det är alltså varma, lekfulla och gyllene toner som passar mig bäst.

Del 5: Makeup-rådgivning och lite snack om hår

2 1

Jag har alltid haft ett stort intresse av både smink och hår så jag har en ganska bra grund för hur jag brukar sminka mig. Jenny hade bett mig ta med lite av det smink jag använder mest för att visa hur jag kan använda det jag redan har på nya sätt. Vi gick också igenom både mina och nya produkter och testade att lägga en lite annorlunda bas än den jag själv brukar lägga och tro det eller ej, den passade PERFEKT. Kanske därför man faktiskt ska ta hjälp av en utbildad makeup-artist och inte för evigt leva i ”kan-själv”?

Jenny vågade även fylla i mina ögonbryn med en rejält mörkare nyans än den jag brukar ha och det gjorde så stor skillnad. Ja, det blev helt enkelt startskottet för en ny makeup-rutin som jag håller fast vid även nu ett par veckor senare. Markerade ögonbryn som får lov att synas!

Makeup

Del 6: Garderobsgenomgång

I slutet av dagen var det dags för garderobsgenomgången. Jenny hade bett mig ta med mina vanligaste plagg men eftersom jag har en hel del kläder som jag faktiskt använder ofta så blev mina vanligaste plagg rätt så mycket.

Jenny började med att ta en stund för sig själv i min garderob för att välja ut kombinationer jag kanske inte testat förut, analysera min garderob utifrån det vi kommit fram till gällande snitt, färg och nyans och sortera upp i en ”det här passar dig perfekt”-hög och en ”det här kan du överväga att skänka eller sälja vidare”-hög.

Tillsammans tog vi sedan en ny walk down the memory lane och gick igenom plagg för plagg. Jenny var mycket noggrann, tog sig tid att stanna upp vid precis varje plagg för att prata om hur jag kan använda det, vad jag ska tänka på och liknande. Jag hade läst på Jennys hemsida och sociala medier att hon skriver att det här momentet är som att shoppa i sin egen garderob och ja, jag kan bara intyga att det var så. Jag lärde mig massor om nya kombinationer, hur jag kan piffa upp plagg för att få rätt stil/färg/nyans och vad jag ska tänka på vid kommande inköp. Vi pratade också en del om ytterplagg, skor och accessoarer som sjalar och smycken så genomgången täckte verkligen allt man kunde önska även om jag inte hade dessa saker med mig.

Sammanfattningsvis…

Min heldag med Jenny var inspirerande och lärorik samtidigt som den var otroligt rolig. Jenny är verkligen en stjärna, professionell och visar tydligt att hon vet vad hon pratar om. Nu efter vår dag tillsammans har jag också fått en jättefin bok hemskickad som innehåller allt vi kom fram till och en färgkarta både digitalt och med små tygbitar som jag kan plocka med mig när det är dags att shoppa så jag enkelt kan se att plaggen jag köper är rätt för mig.

Funderar du på att boka ett paket hos ProperstylebyJ eller att ge bort det till någon i present så är min rekommendation: GÖR DET. En heldag där allt fokus ligger på att få dig att bli ditt absolut bästa jag för att känna dig trygg, snygg och självsäker kan inte bli fel. Stort tack Jenny för en trevlig dag!


Avslutande tankar från mig

Att få spendera många timmar tillsammans och verkligen kunna ta ett helhetsgrepp om stilen är otroligt roligt och givande även från min sida. Det var så kul att få ge Therese en energiboost och ännu mer kunskap kring hur hon får en större säkerhet kring kläder, hår och makeup. Och att hon tagit sig tid att skriva ner en berättelse som både jag och ni kan läsa var verkligen generöst!

Min utgångspunkt när jag träffar en kund är att det ska vara en bra kombination av ”mysig egentid” men också en rejäl dos med aha-upplevelser och ny kunskap som är bra och användbar alla dagar framåt. Ett stort tack till dig Therese och till din syster Dea som tog så fina bilder som komplement till dagen!

Dela gärna med vänner!

Starta din bokning här