Makeover: Ta fram mig – Agne, 73 år

I detta inlägg ska jag berätta en historia från när jag hjälpte Agne som är 73 år att få fram hans personliga stil igen. En helt vanlig vardag under våren 2022 fick jag äran att förädla hans stil och uttryck för att väcka liv i det som en gång varit fyllt av självförtroende och stil. Man brukar säga att det är kläderna som gör mannen och att åldern bara är en siffra så jag ställde frågan till Agne om hur han kände inför att låta mig göra en ta fram mig-session för ett tidningsreportage i Sydsvenskan. Han svarade JA direkt och poängterade att han aldrig backat för en utmaning!

Är du också nyfiken på att göra en Gör om mig / Ta fram mig? Läs mer och boka här: Gör om mig!

Välj rätt kläder, färger och accessoarer

Jag brukar inte satsa på att göra om människor så det blir en ”dra mig baklänges reaktion” utan istället vill jag få fram personen och personligheten genom rätt styling och uttryck. Det handlar mer om att välja passande kläder för ens kroppstyp, rätt frisyr och hårfärg, makeup, glasögon och accessoarer. Hur vi ser ut ger ett intryck av hur vi är som personer så det är, eller borde vara, viktigt att förmedla rätt personlighet i sitt utseende. Oavsett om du är man eller kvinna och i vilken ålder du än befinner dig i så kan det vara en kamp att hitta rätt och därför har jag valt att arbeta med styling för både business och hemmamiljö.

Bild 1 min
På samma sätt som många andra blev Agne Hermansen, 73 år, bekväm under pandemin. Håret växte och ögonbrynen hade börjat spreta.

Under pandemin var det många som tappade lusten att klä upp sig. Möten blev digitala, man höll sig inomhus och man fick inte umgås som förut. Det resulterade i att Agne som många andra kände att man inte behövde lägga riktigt samma tid eller energi på sig själv och sin outfit som tidigare. Agne själv berättade att det som pensionär blev extra enkelt att klä sig i bekväma kläder. Han ser sig egentligen som en modemedveten person som hade ett intresse av kläder och utseende när han var yrkesverksam. Han arbetade som konferens- och kongresskoordinator vilket krävde en viss profil och stil men sedan kom pensionen, och pandemin.

Shoppingrundan med Agne

När jag träffar Agne denna våriga dag så ses vi i Malmö. Vi börjar med att göra ett besök hos frisören Jenny på Headon, Skomakaregatan i Malmö. Agnes hår klipps till en snygg frisyr och de grå slingorna får plötsligt nytt liv. Ögonbrynen får mer färg på Browbar, Hansa Companiet. Vips så blir Agnes ögon både piggare och fyllda med en helt ny lyster! Efter det bär det av till Synsam där vi testar olika glasögonbågar för olika tillfällen. Dagen avslutar vi sedan på herravdelningen på Marty.

D9A2716 min
En ny frisyr fick fram de grå slingorna på ett stiligt och snyggt sätt.
Foto: Billy Lindberg
D9A2725 min
Färg och form av ögonbrynen ramade in ansiktet och gav extra lyster till Agnes makeover.
Foto: Billy Lindberg

Generellt så är tyvärr utbudet för män mindre än för kvinnor och vi har lättare för att sticka ut med både färg och form. Män har i regel byxor, skjorta, tröja och kostym och det är oftast basfärgerna som regerar. Vi gjorde en färganalys på Agne och kom fram till att han egentligen borde fokusera på höstens varmare färger som lyfter fram honom bäst.

”Tio år försvann på ett kick!”

Under vår shoppingtur hittade vi ett par byxor med perfekt passform, en snygg polotröja där man viker kragen inåt och en mörkblå rock som i kombination med den varmbruna byxan och tröjan samt ett par nya skor fick Agne att se fräsch, ledig och stilfull ut.

D9A2788 min
Kläderna gör mannen! Att låta tröjan vara lite lös ger även en bättre helhet till din stil.

Med den nya frisyren, de färgade ögonbrynen och de nya glasögonen så försvann tio år på ett kick och Agne såg väldigt nöjd ut. Efter vår dag tillsammans kände han sig redo igen för att visa världen vem han egentligen är!

Det är aldrig för sent att investera i sig själv

Sammanfattningsvis så kan jag säga att vi verkligen fick till så Agnes härliga personlighet utstrålades hela vägen ut i fingertopparna. Det blev poppigt utan att bli patetiskt. Tänk vad mycket det kan göra att byta frisör eller sätta mer färg på ögonbrynen. Även om undertonen i ansiktet är densamma genom livet så tappar man naturligt färgen lite med åldern. Därför är det viktigt att jobba med färgnyanser och välja ljusa färger för att få bort de hårda kontrasterna.

Bild 2 2 min 1
Att välja ljusa färger tonar ner de hårda kontrasterna som ofta uppstår när man kommer upp i ålder.

Jag hoppas att detta inlägg gav lite inspiration till dig som funderar på att göra en färg- och stilanalys eller dig som vill få en kickstart och hjälp med din personliga klädstil. Se det också som en påminnelse om att det aldrig är för sent att investera i dig själv! När du mår bra ser du bra ut – och tvärtom!

D9A2792
När alla detaljer var på plats var både jag och Agne riktigt nöjda med dagen!

Vill du boka in en likadan Ta fram mig-session som Agne gjorde?
Läs mer och boka här: Gör om mig!

Dela gärna med vänner!

Starta din bokning här