Vad har du för hudvårdsrutin?

Jag älskar att maska på söndagar! Och det var tillsammans med en man jag skapade rutinen.

Min första sambo hade problemhy och det hade han tidigare löst genom att tvätta sig med tvål och vatten. Det var 1988 och ännu långt kvar tills produkter för män skulle nå butikerna. Utöver att tvätta med vanlig tvål förstärktes den uttorkande effekten genom att han inte använda något återfuktande kräm.

Men jag har alltid varit en ”SPA-nörd” så tillsammans skapade vi en bra hudvårdsrutin som hjälpte honom. Varje söndag var det hemma SPA och vi stod båda i badrummet och fixade. Med hjälp av rengöring, peeling och olika ansiktsmasker skapades grunden för bra ”glow” till veckans första arbetsdag. Det gjorde stor skillnad för honom och bonusen för mig var att jag fortsatte ha fin hy!

Det var länge sen vi skildes åt men jag har fortsatt med min söndagsritual och mitt maskande. Numera har jag adderat hårmask, fotmask och handmask eftersom jag verkligen gillar när det blir mjukt, lent och doftar gott.

Fördelen med att ha en särskild dag i veckan för att göra SPA behandlingar är att det blir gjort! Och det är en härlig känsla att vara skrubbad och återfuktad och redo för en ny vecka.

Vare sig du är man eller kvinna och använder makeup eller inte behövs en grundligare rengöring. Föroreningar i luften lägger sig i ansiktet och täpper till. Och det är alldeles för många som tror att man bara ska smörja en hy som är torr och fnasig. Men om man inte tar bort de döda hudcellerna är det mycket av hudcremen som inte får full effekt.

Vad ska man välja då? Ja genom åren har min plånbok varit olika stor – det har varit allt från de billigaste produkterna upp till de riktigt dyra. Och jag har helt ärligt svårt att säga om det är värt den stora prisskillnaden. För min del tror jag mest på att använda produkter som du själv tror på och gillar. Och att verkligen ANVÄNDA dem.

Någon rengörande mask är bra, likaså en peeling med mjuka korn eller syror. Efter det behöver huden FUKT och det finns en uppsjö av produkter. Allt ifrån snabba Tre-minutersmasker där man på ett enkelt sätt torkar bort överflödet till de dyra Sheet maskerna som ska sitta på en längre stund. Båda fungerar väldigt bra men det är skillnad i pris och det beror på hur mycket tid du har. Utöver dessa finns också nattmasken som du smörjer in och sover med. Min icke-vetenskapliga slutsats är att det som sitter på länge har bättre effekt. Men hellre att det blir gjort så välj det som passar din livsstil!

Du kan också börja med en ansiktsbehandling på en salong och se vad de rekommenderar dig att ha till ”söndagsmaskning”. Då får du speciellt utprovade produkter, valda av en professionell hudterapeut som precis har gjort en behandling på DITT ansikte och analyserat DIN hud. Prislappen på produkterna brukar vara högre men en ansiktsmask använder man ju mer sällan än en dagcreme.

Hursomhelst – det är aldrig för sent att börja!

Jag går till salong minst en gång i kvartalet och det är värt varenda krona! Att få en ordentlig rengöring och genomgång av min hy är en klok investering. Jag ska ju gå med mitt fejs varje dag! Nu när vårens strålar skiner skarpt känns det också extra bra med en proffskontroll.

Hur ofta maskar du?

Dela gärna med vänner!

Starta din bokning här