Packa till semestern

Packa till semestern är inte helt lätt

Ska du åka iväg i sommar? Då har du säkert redan nu börjat planera din packning i tanken. Risken är dock stor att du, precis som så många av oss andra, ändå kommer stå där på hotellrummet och fråga dig själv hur du egentligen tänkte, och när du kommer hem har du i slutändan använt ungefär en tredjedel av allt du hade med dig.

Att packa till semestern kan kännas svårt men sanningen är att det finns knep att ta till för att göra en riktigt bra packlista inför resan!

Bild1 min

Packa rätt till semestern

Innan du börjar packa är det bra att ställa dig följande frågor:

  • Hur länge ska jag vara borta?
  • Hur kommer vädret att vara? Finns det möjlighet att kolla en väderapp redan nu?
  • Vad ska jag göra på resan? Är det en träningsresa, en solresa, en festresa eller bara en helt vanlig semesterresa med blandade aktiviteter och restaurangbesök?
  • Hur många gånger är det troligt att jag går på gymmet, badar i havet, går på restaurang och så vidare?

Genom att fråga dig själv detta så får du en tydligare och mer överskådlig bild av hur mycket kläder du egentligen behöver ta med dig.

Steg 1 – Börja med att sätta grunden

Börja med att ta fram dina favoritbyxor/shorts/kjolar och lägg dem på sängen. Plocka sedan ut så många plagg som du kommer behöva i en färgskala på två eller max tre olika färger. Du kan välja beige och vitt men även lila eller ljusblått. Utgå från vem du är och vad du trivs i. Dina kläder ska kännas bekväma och inspirerande! Det du har gjort nu är att du har satt grunden för vilka färger dina andra plagg ska passa till.

Steg 2 – Skapa din mini-kapselgarderob

Nu är det dags att plocka fram överdelar, skor och accessoarer som passar till färgskalan du valt på nederdelarna. Håll dig till samma färger och se till så allt går att kombinera så har du på ett enkelt sätt skapat en liten kapselgarderob! (Vill du läsa mer om vad en kapselgarderob är så har jag skrivit ett helt inlägg om det här: Fördelarna med kapselgarderob).

Steg 3 – Prioritera plagg som går att använda på flera sätt

Okej, nu har du tagit fram allt som du vill ta med dig och lagt det på sängen. Skriv nu ned eller ta foto på vilka kombinationer som passar ihop och hur många kombinationer du har. Prioritera att packa ned plagg som går att använda på flera sätt. En skjortklänning kan till exempel knäppas upp och bli en kaftan, en skjorta kan användas både knäppt och utanpå som en tunn jacka och din t-shirt kan säkerligen användas även dagen efter vid en enkel lunch. Nästan alltid har vi för mycket kläder med oss när vi åker på semester men oftast behövs det inte mer än bara ett par ombyten att variera mellan under alla dagar. Skulle någonting kännas ofräscht är det bara att skölja upp plagget och sedan låta det torka tillsammans med badkläderna efter stranden!

Bild4 min

Steg 4 – Packa resväskan på rätt sätt

Mitt bästa tips för att spara plats i resväskan är att du rullar kläderna istället för att vika dem. Det minskar också risken att det blir veck på kläderna! Utnyttja hörnen på väskorna och tryck in underkläder som inte är så känsliga där. Stoppa strumpor inuti skorna och lägg skorna i en plastpåse så de inte smutsar ner dina kläder. Kom också ihåg att ta med en extra soppåse för smutstvätt. Ha alla laddare och viktiga saker som du måste veta var de finns i en speciell necessär så du snabbt hittar dem och håller ordning i väskan. Glöm inte att också packa lite i underkant för att ge plats åt eventuella inköp under resan!

Detta var mina bästa tips på hur du packar enkelt till semestern. Ha en riktigt fin semester och njut av din välplanerade semestergarderob så ser jag fram emot att träffa dig igen i augusti!

Dela gärna med vänner!

Starta din bokning här